Pagini

marți, 25 august 2009

România + drepturile omului = hate!

Blogul Asociaţiei Umaniste Române ne semnalează faptul că în România se încalcă articolul 1 din Declaraţia Drepturilor Omului: "Toate fiintele umane se nasc libere si egale în demnitate si în drepturi."

Lucruri ciudate se întâmplă în ziua de azi. Am auzit că în S.U.A. s-a dat o lege care stipulează următoarele:
Cetăţenii de origine afro-americană, (inclusiv preşedintele Obama) sunt obligaţi să sponsorizeze întâlnirile lunare ale IKA, care sunt de fapt cavalerii Klu Klux Klan-ului.
Biserica lui Fred Phelps, Westboro Baptist Church, trebuie să plătească la stat anual, o taxă din care se vor construi baruri pentru homosexuali, iar evreii americani sunt obligaţi să plătească o taxă care se va duce în buzunarele Partidului American Nazist.
În acelaşi timp, creştinilor ortodocşi din S.U.A. li s-a retras din salariu un procent astfel stabilit, încât să permită construirea unei catedrale catolice în New York. Conform legii, fanii muzicii hip-hop trebuie să cumpere cel puţin un CD al formaţiei de metal numită Slayer, iar fanii de death-metal să se ducă la două concerte de muzică country.

Legea mai dictează că din contribuţia la bugetul de stat a necolecţionarilor de timbre se vor tipări 10 noi serii de timbre, din contribuţia ecologiştilor se vor organiza câteva turnee de vânătoare prin Munţii Stâncoşi, iar taxele plătite la Stat de către membrii Comunităţii Ateiste din Austin vor fi folosite la inaugurarea unui nou post TV pentru propovăduirea religiei protestante în localitate.

Se mai vizează şi reglementarea raporturilor între cei care cred şi cei care nu cred în astrologie, în sensul că necredincioşii au obligaţia de a-şi face cel puţin o astrogramă pe an, la fel cum se reglementează şi raporturile între cei care cred că există un triunghi cu patru laturi şi cei care nu. Cei care nu cred în posibilitatea logică a acestui concept, sunt constrânşi prin lege să contruiască primul centru pentru cercetarea ştiinţifică a triunghiurilor cu patru laturi.

Vi se pare frumoasă această lege? Bineînţeles că aberaţiile extreme prezentate mai sus nu au legătură cu realitatea şi o astfel de lege nu ar trece nici măcar de un parlament al bacteriilor. Probabil câteva dintre articolele legii au provocat zâmbete, tocmai din faptul ca nimeni nu-şi poate imagina că aşa ceva se poate întâmpla. Se întâmplă totuşi, în România, ţara tuturor posibilităţilor. Ei bine, în această ţară mirifică, statul sponsorizează construcţia, repararea de biserici şi plata preoţilor, din taxele plătite la buget inclusiv de către atei.

Este o chestiune cu desăvârşire absurdă, şi primii care ar trebui să se pronunţe împotriva ei sunt credincioşii ortodocşi. În Biblie nu scrie despre atei, decât că, trebuie să păţească nişte lucruri dureroase, dar nimic legat de modul în care trebuie folosite contribuţiile lor la bugetul statului. Şi ceea ce este şi mai ciudat este că presa, care ar trebui să semnaleze orice încălcare a principiilor democratice, tace mâlc, ca şi cum ar fi ingerat o remorcă de somnifere. Nu neagă nimeni dreptul unor oameni de-a se asocia în anumite clădiri şi de a-şi manifesta anumite idei, dar este imoral ca cetăţenii ce nu aderă la acele idei să fie obligaţi de către stat să sponsorizeze construcţia de noi locaţii pentru aceste evenimente, şi să sponsorizeze promovarea acelor idei prin şcoli. Sunt imorali toţi cei care promovează această stare de lucruri, iar cei care o cunosc, şi nu iau poziţie împotriva ei, sunt ignoranţi faţă de principiile democraţiei, ca să nu mai menţionez şi alte lucruri faţă de care sunt la fel de ignoranţi.

Eu nu pot să mărturisesc, decât că sunt adept al ideii conform căreia în urma experimentelor genetice efectuate pe porci, se vor putea crea în laborator porci zburători, şi, în acest sens, solicit guvernului o ordonanţă de urgenţă prin care să se aloce de la buget o sumă infimă din PIB, special pentru cercetarea porcilor zburători, şi pentru reunirea celorlalţi ca mine, în grupuri de discuţie în care să dezbatem această idee.


Ce să mai spui despre aceşti religioşi, cărora nu le ajunge faptul că o să fim torturaţi pentru eternitate în Iad, ne mai şi fac de bani în viaţa curentă, ceea ce doar vine să adauge la consistenţa faptului că moralitatea creştină este un mit care a fost desfiinţat de mult, dar persistă în acelaşi fel în care persistă şi religia ortodox-mincinoasă deşi e demonstrată ca fiind falsă.

3 comentarii:

  1. Conform legii romanesti, daca aduni 200.000 de semnaturi cum ca acei 200.000 de oameni cred in existenta porcilor zburatori ca religie, si tu vei fi sponsorizat ofical de stat. Have fun ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. mai exact iti trebuie 22500 de semnaturi si o vechime de cel putin 12 ani a cultului porcilor zburatori.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare suntem atatia ? Daca suntem , ne adunam si peste 12 ani primim subventie... jeez inca mai rad de Fernando de la articolul anterior so nu stiu daca iau in considerare serios sau nu aceats varianta de cult ai porcilor zburatori, dar se pare ca nu trebuie sa studiez stiintifc porcii , numai sa crez in ei . :D

    RăspundețiȘtergere