Pagini

duminică, 18 octombrie 2009

Duceţi-vă-n biserica mamii voastre!

Nu ştiu daca s-a întrebat cineva la modul serios de ce susţin creştinii atât de tare predarea dogmei deşertice a evreilor din epoca bronzului în şcolile româneşti din secolul XXI.
Nu, nu vorbesc aici de vrajitorii îmbracaţi în negru din biserici şi de şefii lor îmbrăcaţi în aur, experţi în invocarea spiritelor. Vorbesc de creştinii fără diplomă de şarlatan obţinută la facultatea de teo-ilogie.

Despre vrajitori ştim că sunt cât se poate de interesaţi să fie plătiţi din banii statului, acest vampir care suge sângele poporului, în loc să-i suga obiectul pe care este plătit să-l sugă. Aceşti vrăjitori se pare că într-adevăr au ceva puteri supranaturale deoarece foarte bine prevestesc ei, precum profeţii Vechiului Testament, cum că cine spală creiere nevinovate în dimineaţa vieţii, departe ajunge pe înserate, când investiţia în circuite neuronale defecte începe să producă banul gros.

Lăsându-i pe aceştia deoparte, în urma unor discuţii cu un creştin degrabă fricos de Dumnezeu, am reuşit să înţeleg ce este în capul lui (curăţit perfect de logică cu ajutorul detergentului marca Cristos). Acest creştin susţinea predarea "creaţionismului ştiinţific" umăr la umăr cu evoluţionismul, aducându-mi nişte argumente la care şi viermii s-ar strica de râs. Ceea ce am realizat este că principala lui dorinţă era aceea de-a aşeza pe aceeaşi treaptă evoluţionismul şi credinţele barbare în spirite, legitimând astfel religia ca având vreo legătură cu adevărul, prin simplul fapt că este predată în acelaşi loc unde în mod tradiţional se predau lucruri adevărate.
În opinia creştinilor faptul că dogma lor este introdusă în şcoală o face să fie mai adevărată, în timp ce pe mine acest fapt mă face să mă trezesc în fiecare dimineaţă cu obrajii roşii de ruşine (deşi nu-i vina mea).

Nu-şi imaginează nimeni că un părinte nu poate să-şi îndoctrineze destul copilul acasă cu Moş Crăciun sau cu ororile biblice, şi chiar daca nu ar avea timp de asta, oricând poate să-l trimită la biserică să îl sperie popa cu flăcările iadului. Şi totuşi nu le ajunge. Nu au destule modalităţi prin care să-şi îndoctrineze copiii în sfânta naivitate şi în pseudoştiinţele ilogice. Vor şi la şcoală.

La şcoală ar trebui să se facă ştiinţă nu să fie abuzaţi psihic copiii cu o mitologie sângeroasă prezentată ca adevărată, sau cu creaţionismul antiştiinţific. Pentru această afacere, creştinul poate oricând să se ducă în biserica mă-sii, aia care răsare ca ciuperca, după ploaia de parteneriate între Traian Băsescu şi Vrăjitorul Şef - ortodox întru suptul de bani de la buget.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu