Pagini

luni, 24 mai 2010

Fabrica de sclavi

Religia creştină acţionează în creierul uman mecanismele psihice necesare pentru dobândirea unei mentalităţi de sclav, numai bun de abrutizat. Iată cum funcţionează această oroare ce se petrece în şcolile româneşti, pe banii noştri:

Faza I - studiul Vechiului Testament:

a) Se începe bineînţeles cu Geneza, unde Dumnezeu îi pedepseşte pe oameni, pentru că au încălcat o poruncă pe care oricum nu aveau cum s-o înţeleagă, deoarece nu aveau cunoştinţa binelui şi a răului, şi coincidental, sunt pedepsiţi pentru faptul că au dorit cunoaştere. Elevii fragezi bagă la cap faptul că autoritatea are voie să te pedepsească fără să se justifice în vreun fel, precum şi faptul că obţinerea cunoaşterii este un lucru de care mai bine te lipseşti. Ignoranţa este adusă la rang de valoare.

b) Pilda lui Avraam şi Isaac în care copilul este învăţat că este moral să-ţi ucizi copilul dacă Dumnezeu (autoritatea, stăpânul) ţi-o cere. Uciderea propriului copil este bineînţeles o metaforă pentru un lucru imposibil, un lucru pe care care nici o persoană normală nu l-ar face. De aici copiii români învaţă că dacă autoritatea (stăpânul) îţi cere ceva, atunci acel lucru trebuie neapărat făcut, în ciuda absurdităţii sau a cruzimii lui extreme.

c) Pilda potopului, unde Dumnezeu (autoritatea, stăpânul) ucide întreaga specie umană, fără ca aceasta să aibă drept de apel. Existenţa unui stăpân absolut implică existenţa sclavului absolut. De aici, pruncul naiv învaţă cum că stăpânul are drepturi absolute asupra lui.

Faza a II-a - studiul Noului Testament

După ce elevul cel fraged la minte a fost traumatizat psihic cu o frică paroxistă faţă de autoritate şi cu un respect imens pentru stăpânul care îl sclaveşte cu ajutorul religiei iudaice, e rândul să fie imbecilizat într-un mod crud cu religia creştină, pentru a-i înăbuşi chiar şi ultimele instincte reacţionare pe care le-ar mai putea avea. De aceea este băgat la studiul Noului Testament şi învăţat că următoarele tipare comportamentale sunt o virtute:

a) faceţi bine celor ce vă fac rău

Bineînţeles că normal este să-l pedepseşti pe cel care-ţi face rău nu să-i faci vreun bine. În situaţia în care avem un stăpîn de sclavi şi un sclav care are această mentalitate, nu numai că stăpânul îl va abuza în perpetuitate, dar pe deasupra, cu cât îl va abuza ma mult pe sclav, cu atât mai mult îi va place şi sclavului masochist, şi stăpânului sadic. Reţeta perfectă pentru un sclavagism perfect şi absolut - ceea ce tiranii nu au reuşit, a reuşit Cristos cu ideologia lui defectă. Aceasta sinistru principiu urmăreşte să modifice comportamentul individului la nivel decizional.

b) binecuvântează pe cel ce te blestemă

O învăţătură obscenă, care atacă viitorul sclav la nivel emoţional, îi comandă să-şi înăbuşească emoţiile şi sentimentele, acelea evoluate prin selecţie naturală, care sunt esenţiale în manifestarea corectă a funcţiei de relaţie a omului cu exteriorul. Practic eşti învăţat să-i iubeşti pe cei care te urăsc, eşti învăţat să suferi de sindromul Stockholm, adică să fii psihotic.

c) celui ce te loveşte peste obraz întoarce-i-l şi pe celălalt

Acest îndemn antiuman care se referă la un abuz fizic direct, spre deosebire de celelalte două, este menit a sterge din creierul uman la cel mai fundamental nivel instinctul natural de apărare al individului, de a-i compromite complet sistemul imunitar şi de-a-l lăsa fără nici o modalitate de apărare în faţa paraziţilor.

Deci statul ia bani de la populaţie prin taxele percepute, şi foloseşte aceşti bani pentru a le transforma copiii într-o armată de sclavi ignoranţi, lipsiţi de respect faţă de sine şi de capacitatea de-a reacţiona corect în faţa abuzurilor, o armată de cristoşi gata să-şi ducă crucile toată viaţa, să suporte fără să crâcnescă loviturile de bici şi coroanele de spini cu care acest sistem defect îi torturează, să moară şi apoi să nu mai învie.

Dacă nu vom scăpa mai repede de această plagă nenorocită numită creştinism, nu putem spera că o să fim vreodată civilizaţi, că putem avea un nivel de trai decent, că societatea va reacţiona corect în faţa şarlatanilor, a impostorilor şi a manipulatorilor, şi vom trăi într-un sclavagism perfect şi perpetuu.

Dracul să ne ajute! Că de la dumnezeul biblic în mod clar nu mă aştept la aşa ceva.

joi, 20 mai 2010

Everybody Draw Mohammed Day!

Pentru că islamiştii extremişti au răspuns cu ameninţări la adresa creatorilor show-ului Southpark al cărui fan eu sunt, deoarece aceştia au avut tupeul de-a îl arăta în penultimul episod pe profetul Mahomed, mă alătur şi eu valului de dezgust provocat de această reacţie în rândul oamenilor civilizaţi, şi îl desenez pe profetul musulmanilor alături de mult preaiubita lui nevastă Aisha.


Opera de artă face parte din curentul postmodernist şi este pe undeva pe la intersecţia ideilor artistice ale lui Constantin Brâncuşi, Pablo Picasso şi Marcel Duchamp.
Se pot observa deci în deşert (reprezentat prin linia orizontală) profetul musulman cu nişte ochelari de soare în stânga şi nevasta sa îmbrăcată regulamentar în costumul lui Darth Vader.

O adevărată operă de artă trebuie să nască în mintea privitorului nişte întrebări filozofice, iar privind această pictură realizată cu un efort extrem în utilitarul Paint, cineva nu poate să nu se întrebe:

- ce este aceea o reprezentare?
- în ce mod este echivalentă reprezentarea cu reprezentatul?
- se poate imagina o funcţie injectivă de la reprezentat la reprezentare?
- dar de la reprezentare la reprezentat?
- şi de ce mama dracu' ar fi cineva ofensat de nişte dreptunghiuri nenorocite sau de nişte pixeli idioţi?



marți, 18 mai 2010

Morala creştină - de sorginte divină sau umană? - III

Tot nu m-am săturat să vorbesc despre moralitatea creştină, deoarece mi se pare absurd modul în care religioşii au deturnat setul de reguli de comportament evoluat prin selecţie naturală şi apoi prin selecţie culturală, numit moralitate şi şi l-au asumat ca şi când ar fi avut vreo atribuţie în generarea lui.

Singura atribuţie pe care au avut-o şi încă o au religioşii este aceea de-a stagna evoluţia continuă a moralităţii şi o vor face în continuare, în conformitate cu cărţile lor sfinte care datează de pe vremea când era moral să omori cu pietre o femeie care a fost violată (deoarece îşi dezonorase familia).

Recunosc - morala mea ateistă, învăţată de la părinţii mei şi apoi rafinată de lecturile de psihologie evoluţionistă, psihologie socială, sociobiologie, antropologie, filozofie şi alte nenorociri din astea care se intersectează din părţi cu Biblia, mă face să mă gândesc că şi teologii fac parte din aceeaşi specie cu mine, că au familie, copii, că trebuie sa-i întreţină pe aceia, că poate au fost îndoctrinaţi şi ei cu religia creştină atunci când erau copii, că poate părinţii lor le-au spus că e bine să-i slujească lui Dumnezeu, că poate chiar dacă acum nu mai cred, nu mai au cum să iasă de pe drumul pe care au apucat-o din cauză că s-ar sinucide social, că sunt la fel de mamifere ca şi alţii şi că mai bine ar muri decât să devină din teolog cerşetor, că poate nu am eu dreptul de-a decide destinul lor, şi aşa mai departe...

Mare noroc au că nu m-am născut în vreo cultură echivalentă cu cea a Evului Mediu (acolo unde vor să ne aducă ei), că de iute la mânie, sunt iute! Cum prind ţânţarul că mă suge de sînge, cum îl pleznesc. N-aş fi avut nici o milă pentru ei.

Şi când îi văd cum mint de rup pe seama moralei creştine care e venită de la Dumnezeu, tot sper că în viitorul îndepărtat, ipocrizia de acest tip va fi măcar amendată. Măcar amendată la nivel social.
Ei când spun asta, contrazic primele versete din scriptura aia nenorocită a lor, n-au cum să nu le fi citit:

Geneza 3:1 Şarpele era mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: "Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: "Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină?"

Geneza 3:2 Femeia a răspuns şarpelui: "Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină."

Geneza 3:3 Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: "Să nu mâncaţi din el, şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi."

Geneza 3:4 Atunci şarpele a zis femeii: "Hotărât, că nu veţi muri:

Geneza 3:5 dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii, şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul".

Geneza 3:6 Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit, şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el.

Aşa, stimaţi atei şi nestimaţi creştini (deoarece nu ştiţi ce scrie în Biblie) a intrat omul în posesia moralităţii (creştine sau nu). Prin interacţiunea complexă dintre şarpe, pomul cunoştinţei, şi Eva, şi în ciuda lui Dumnezeu, care a lăsat instrucţiuni precise care stipulau că omul nu are voie să cunoască ceea ce este bine şi ceea ce este rău, adică să fie moral.

Cum poate să spună cineva că moralitatea vine de la Dumnezeu, când moralitatea vine, conform religiei creştine dintr-un pom, la sugestia unui şarpe, prin pofta femeii şi în ciuda lui Dumnezeu? Iar Dumnezeu a fost atât de înciudat pentru acest fapt încât i-a izgonit din Eden pe Adam şi Eva şi i-a pedepsit crunt până la a n-şpea speţă pe copiii lor.

Asta până cînd i-a venit ideea strălucită de-a trimite pe Sfântul Duh pe pământ ca să o anunţe pe Maria că, vrând-nevrând o să facă sex cu el, pentru a-l concepe pe Hristos, care ulterior va fi torturat şi sacrificat pentru păcatul inexistent al Evei, inventat de Dumnezeu, deoarece Eva nu avea cum să păcătuiască în lipsa simţului moral.

Ce păcat că Dumnezeu n-a mâncat şi el din acel copac, probabil are alergie la vegetale. Că dacă mânca poate găsea şi el o soluţie mai bună decât torturarea unui nevinovat pentru nepăcatele altor nevinovaţi. Chiar daca aş da cu zarul tot aş ajunge la nişte soluţii mai morale decât acelea la care ajunge dumnezeul creştinesc.

Lăsând aceste absurdităţi deoparte, pe care teologii le promovează ca şi când ar avea vreo valoare afară de cea umoristică, stau şi contemplu situaţia în care singurul mod de acţiune al unui ateu împotriva regilor absurdului sunt doar nişte cuvinte, deoarece moralitatea mea ateistă îmi zice că libertatea de exprimare este sfântă (ca şi blasfemia dealtfel) şi îmi imaginez cum m-ar fi pregătit la foc mic teologii acum vreo 300 de ani pentru ceea ce spun, teologând teologic dacă e bine să mă pună la pripon, la rotisor sau la cazan.

Clar nu există Dumnezeu drept - asta nu e dreptate!

marți, 11 mai 2010

Morala creştină - de sorginte divină sau umană? - II

În opinia creştinilor, Dumnezeu, pe lângă faptul că e atotputernic, omniprezent, omniscient mai este şi un reper de moralitate. Iată stimaţi consumatori de blasfemie ce consideră deci aceşti creştini că ar reprezenta nişte fapte morale, fapte executate de către Dumnezeu, la cererea lui, sau fapte ale profeţilor lui preferaţi:

- pedepsirea unor oameni care nu au aveau idee ce e bine şi ce e rău
- pedepsirea copiilor pentru păcatele părinţilor
- renegarea copiilor care au mâncat un măr, în ciuda poruncii de-a nu mânca
- extincţia întregii specii umane şi a tuturor speciilor de animale prin înecare
- genocid
- instigarea la uciderea propriului copil
- discriminare sexuală
- crimă
- epurare etnică
- pedepsirea unui nevinovat pentru greşelile vinovaţilor
- furt
- viol
- viol în masă
- sclavagism
- sclavagism sexual
- misoginism extrem
- interdicţia libertăţii de gândire, conştiinţă şi religie
- pedeapsă infinită pentru greşeli finite
- tortura eternă a oamenilor sceptici şi a celor cu spirit critic
- uciderea cu pietre a copiilor care încalcă porunca Sabatului
- uciderea copilului ca pedeapsă pentru vina părintelui
- moarte pentru adulter
- moarte pentru blasfemie
- moarte pentru necredincioşi
- moarte pentru cei care au alte religii
- moarte pentru homosexuali
- moarte pentru vrăjitoare
- moarte pentru falşi profeţi
- moarte pentru copiii neascultători
- moarte pentru copiii care fac haz de chelia profeţilor
- discriminarea oamenilor handicapaţi
- blestemarea propriului copil cu blestemul de-a fi sclavul celorlalţi deoarece te-a văzut beat
- lovirea unui întreg popor cu plăgi şi uciderea armatei şi a tuturor întâi născuţilor din cauza deciziei conducătorului, căruia în prealabil i-a fost restrasă capacitatea de-a lua decizii
- condamnarea victimei unui viol să se mărite cu infractorul care a violat-o
- sacrificiul uman
- instigarea la sacrificiu uman
- instigarea la epurare etnică şi viol în masă
- incest
- oferirea spre viol a popriilor fiice
- uciderea femeilor însărcinate
- violul femeilor captive
- mutilare genitală
- moarte pentru cei care nu ascultă de preoţi
- moarte pentru victima unui viol
- moarte pentru prezicători şi ghicitori
- moarte pentru lovirea unui părinte
- moarte pentru blestemarea unui părinte

Cred că ajung atâtea, oricum dacă am scăpat ceva pot să completez ulterior.

Deci creştinii susţin că aceste fapte sunt justificate în circumstanţele în care sunt expuse în Biblie.
Bineînţeles că nici ei nu cred ce spun. Şi chiar dacă ei spun că cred, eu nu cred că ei cred aşa ceva. Problema este că nu au cum să spună că dumnezeul lor este imoral, şi sunt obligaţi să spună că e moral.

Prin ce ideologie defectă poate fi făcut un om să spună că faptele prezentate mai sus sunt morale, în ciuda propriilor concepţii? Prin creştinism. Dacă ar exista vreun Dumnezeu, acela ar trebui să-mi fie cel puţin mie superior din punct de vedere moral. Iar specimenul de mai sus este de fapt un reper de imoralitate, la care se închină creştinul, iar apoi teologii şi popii vin şi ne spun că biserica este garanta moralităţii?

Eu mă întreb, chiar nu au pic de ruşine? Se pare că nu.

duminică, 9 mai 2010

Evrei nazişti şi femei misogine

Poate credeţi că nu există speciile menţionate în titlu, dar nu este aşa. Evrei care să fie nazişti sincer să spun încă nu am văzut, dar de femei misogine e plină ţara asta.

Cum să fii femeie şi să mai fii şi misogină pe deasupra este ceva ce pe mine unul mă depăşeşte. Dar iată că există aceste femei, care se numesc creştin ortodoxe şi care susţin religia creştină, religie care pe lângă importantă latură antiumană, are şi o componentă profund misogină:

Efeseni 5:22
Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului;
Efeseni 5:23
căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului.
Efeseni 5:24
Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile.

Îmi imaginez că există o carte în care scrie că eu sunt inferior altui om şi că trebuie să fiu supus aceluia în toate lucrurile, adică să fiu sclavul lui.
E clar că aş avea o mare problemă cu cartea asta. Femeile misogine însă n-au. Ar trebui să iasă pe stradă şi să protesteze in faţa parlamentului, acela care a forţat introducerea creştinismului (misoginismului) în şcolile noastre în cârdăşie cu şleahta de masculi infractori numiţi popi.

Ar trebui să umple blogosfera cu articole anti Pavel, Luca, Matei şi Cristos dar nu vezi decât vreo două trei cazuri izolate. Ar trebui să protesteze împotriva conducerii bisericii care este un club rezervat masculilor şi care spune că dacă sunt pe ciclu sunt murdare (necurate), care spune că n-au voie să-şi arate coama prin biserici - discriminare pe bază de sex, nici mai mult nici mai puţin.

Mai fetelor, treziţi-vă la viaţă, la libertate, la drepturi egale, măcar voi astea care sunteţi ateiste sau deiste şi luminaţile şi pe surorile voastre care se scaldă în mocirla psihică masochistă a religiei creştine, nu mai frecaţi aceleaşi subiecte futile pe care masculii vi le-au recomandat ca fiind domeniul vostru de activitate: copii, mâncare şi textile. Dacă mă uit pe internet la ce scriu femeile, mă apucă durerea de cap.

Cine e femeie şi nu ia poziţie împotriva creştinismului e o proastă şi o urâtă!

Hai pa!

luni, 3 mai 2010

Morala creştină - de sorginte divină sau umană? - I

Aşa după cum se ştie, aceşti oameni care îşi spun creştini susţin că moralitatea lor provine direct de la zeul lor, prin intermediul poruncilor divine, a revelaţiilor sau a altor modalităţi de comunicare cu divinitatea.

Pe scurt, moralitatea nu este o funcţie care depinde în vreun fel de ei.

Ei susţin că în stabilirea a ceea ce este moral şi ce nu, în creierul creştin nu intervine absolut nici un proces decizional. Totul vine de-a gata de la autoritate. Bineînţeles că vorbesc prostii. Dacă ar fi aşa cum spun ei, ar trebui să fie de acord că dacă Dumnezeu le-ar cere să facă ceea ce scrie mai jos, ei bine ei chiar ar face:

Vor face ei ce scrie mai jos dacă Dumnezeu le-o va cere?

1. Să îşi lege doi zurgălăi de urechi, să ia o tigaie în mână, să iasă pe stradă şi să ţipe: Porumb! Ghiocel!
2. Să-şi dea foc la rahat şi să-şi prepare mâncarea la acel foc. (Ezechiel 4:1 - 15)
3. Să facă alpinism pe podea sau să fumeze dintr-o bâtă de baseball.
4. Să dea la peşte în butoiul de vin.
5. Să-şi mănânce telefonul mobil (pe componente) şi să lingă cactuşi.
6. Să umble goi puşcă prin oraş trei ani. (Isaia 20:1 - 3)
7. Să omoare ţânţarii cu toporul iar găinile cu poluare fonică.
8. Să joace handball cu un cocktail Molotov.
9. Să deseneze nişte cai verzi pe pereţi iar apoi să-i călărească.
10. Să frece obligatoriu menta odată la 7 zile. (Deuteronomul 5:14)
11. Să fdlkjldfifjghlkfnldgnfg şi să ifnnbidfnnubvdbfuduf.
12. Să mănânce păpădie cu sticlă pisată în caz că plouă.
13. Să-şi toarne în cap o canistră de benzină şi apoi să se dea cu trotineta pe o căpiţă de paie.
14. Să nu-şi toarne statui din bijuteriile proprietate pesonală pentru ca apoi să întreţină relaţii sexuale cu acele statui. (Ezechiel 16:17)
15. (corolar) Să nu facă sex cu caloriferul, placa video sau filtrul de cafea.
16. Să nu poftească canistra de benzină şi trotineta aproapelui.
17. Să nu umble cu covrigii în coadă.
18. Să nu fiarbă iedul în laptele mamei lui. (Deuteronomul 14:21)
19. Să nu intre în biserică dacă le curg mucii, dacă au un ochi de sticlă sau dacă îi doare un deget.
20. Să nu se ducă în pădure la cules de mure decât dacă bate vântul dinspre vest, dau cu banul şi
pică stema.
21. Să nu se sperie de morile de vânt şi de ciorile de câmp.
22. Să nu îşi facă crestături şi să nu se radă între ochi pentru un mort. (Deuteronomul 14:1)
23. Să nu stea niciodată picior peste picior, cu degetele încrucişate sau cu ochii în soare.
24. Să nu aibe traiectorii perpendiculare pe traictoria vreunei pisici negre şi să nu fluiere prin casă (vin crocobaurii).
25. Să nu gândească, să nu raţioneze şi să nu fie sceptici ci să ia ca adevarat orice lucru pe care îl aud.

Da, există oameni care au pretenţia că îşi suspendă orice activitate decizională în prezenţa autorităţii, mai exact, ca să folosesc o sintagmă atât de iubită creştinilor, renunţă la liberul lor arbitru în favoarea comenzii venite de la instanţa superioară.

O fi bine, o fi rău?

Eu unul rămân sceptic în privinţa asta. Extrem de sceptic.