Pagini

miercuri, 13 aprilie 2011

Emil Boc are cruciuliţe la creier

    Întrebat care este motivul pentru care Guvernul a decis suplimentarea fondurilor alocate bisericilor, primata numită Emil Boc, actualmente prim ministru al României, a răspuns astfel:
    “Eu cred că şi bisericile trebuie sprijinite în România. Fără credinţă în Dumnezeu, nici dumneavoastră şi nimeni din ţara asta nu poate face nimic”
     Aceste fonduri au fost alocate din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului. În caz că există cineva care nu ştie ce anume este acest fond şi la ce foloseşte o să citez din lege:
    Art. 30.
   (1) În bugetul de stat se includ Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului şi Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului.
  (2) Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat şi ai bugetelor locale, pe baza de hotărâri ale Guvernului, pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar.
     A se nota că sintagma "cheltuielile urgente sau neprevăzute" reprezintă doar un înlocuitor pentru "dăm bani când vrem noi la cine vrem noi, dar o facem în aşa fel încât să pară că e justificat, măcar la nivel lingvistic".
     Trecând mai departe la analiza perlei teocrate a lui Emil Boc, observăm că el crede că bisericile trebuie să fie sprijinite în România. Nu ştie, doar crede. Nu trebuie să prezinte dovezi pentru adevărul afirmaţiei, deoarece credinţa lui în sprijinirea bisericilor este mare şi neştirbită de istorie, de logică, realitate sau de bunul simţ. Apoi ne spune că fără credinţă în Dumnezeu, nimeni din ţara asta nu poate face nimic, fără să precizeze despre care dumnezeu e vorba. Este vorba despre Allah, Thor, Vişnu, Quetzalcoatl, Yahve, Thor, Khali sau despre Krishna, Zamolxe, Hades, Poseidon şi Odin? Dacă eu cred în toţi cristoşii, dumnezeii şi paştele mamii lor de teocraţi nesimţiţi se pune sau nu?
    Lăsând acestea la o parte, afirmaţia este în mod evident o manifestare a unor halucinaţii, deoarece un necredincios ca mine poate să cureţe cartofi, să joace ţurca sau să se uite le filme fără nici un fel de credinţă în vreun dumnezeu. Ba chiar pot să fiu ateu şi sa mă duc în fiecare zi pe plantaţie să muncesc, ca să mă taxeze statul şi să aibă Emil Boc de unde da bani la biserici. Uitându-ne sumar la ţările cu nivel ridicat de trai putem observa cum credinţa în dumnezei şi draci este cel puţin irelevantă în ceea ce priveşte dispoziţia unui om de-a acţiona în vreun fel, dar sincer vorbind este cu desăvârşire nocivă imboldului de-a acţiona cu succes pentru o cauză serioasă.
    Altă aberaţie cruntă conţinută în afirmaţia premierului este semnul de identitate pus între banii daţi pentru construcţia bisericilor şi credinţa în Dumnezeu. Chiar dacă sunt corelate, România a ajuns la un număr de biserici atât de mare încât construcţia altora nu îi poate face pe oameni mai cretini decât sunt de fapt. Conform statisticilor, ţara noastră e cea mai credinciosă din Europa, iar lui Boc i se pare că nu e destul de credincioasă. Probabil pe viitor o să investească în achiziţionarea de 20 de milioane de cruci pe care o sa ni le introducă la toţi în cur de mai multe ori, ca să intre credinţa în Dumnezeu mai adânc în noi. 
    Deci Boc a considerat că cea mai urgentă cheltuială a statului român în situaţia de faţă este investiţia în construcţia de biserici, care ar trebui să facă poporul mai credincios, iar poporul devenind mai credincios să rezolve astfel situaţia tristă în care se află.
    În realitate, nevoile băneşti urgente se află în altă parte, orice fel de investiţie în biserici nu o sa-i facă pe români mai stupizi decât sunt, PDL-ul va avea aceeaşi soartă pe care a avut-o şi PNŢCD-ul, iar problemele României nu vor fi rezolvate decât atunci când aceşti teocraţi turbaţi vor dispare din administraţia statului.

   P.S. Cine votează cu PDL este handicapat mintal. Nu, nu spun asta ca să jignesc pe cineva, vorbesc serios şi nu folosesc termenul de handicapat cu vreo conotaţie peiorativă. Valabil şi pentru cei care ar vota cu PSD sau PNL, partide care ar face exact acelaşi lucru dacă ar fi în locul actualilor guvernanţi.

4 comentarii:

  1. De acord cu cele spuse însă, mă macină o întrebare, zic eu, legitimă: Eu cu cine votez?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cu cine votezi tu; eu votez cu Cernea. Daca nu intra asta atunci nu votez cu nici unul.

    Iar daca ar exista vreun alt candidat / partid cu orientare pro civilizatie as vota cu ala. Cu astia orientati inspre Evul Mediu nu pot. Ar trebuie sa ma judec pe miine insumi apoi de inalta tradare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred în Spaghetti Monster. Pot primi și eu finanțare pentru biserica mea? Ne adunăm în parc în fiecare duminică să proslăvim creația pastafariană și ne trebuie bani de Cola. Criza asta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Desigur, vei primi finantare de la buget daca credinta ta in pastfarianism ii invata pe credinciosi ca trebuie sa fie supusi si sa suporte abuzurile autoritatilor (care vor fi pedepsite in iadul pastfarian unde necredinciosii fierb intr-un cazan cu spaghete).

    RăspundețiȘtergere